top of page

Voetreflexologie

FB_IMG_1436438289175.jpgJe voeten zijn een spiegel van je hele lichaam.   Elk lichaamsdeel heeft een corresponderende zone op je voeten.  Op je rechtervoet zitten alle reflex zones van de rechterzijde van je lichaam, en op je linkervoet alle reflexzones van de linkerkant van je lijf.
Je tenen corresponderen met je hoofd en nek, de bal van voet met het borstgebied. Het zachte deel van je voet met het bovenste en middelste gedeelte van je buik. Je hiel met onderbuik en bekken en de binnenkant van je voet met je wervelkolom.  De buitenzijde zijn zones die overeenkomen met je armen en benen.  
Alle organen hebben een eigen zone, door deze zone te masseren ontstaat een betere doorbloeding in het bijbehorende orgaan. Bovendien wordt de lymfe en energie doorstroming gestimuleerd en kan je lichaam afvalstoffen verder afvoeren.  


Er is een verschil tussen linker en rechter voet. Je rechtervoet 
symboliseert je mannelijke kant, het bewuste en Yang. En staat voor praktische zaken en is werk gerelateerd.  Je linkervoet symboliseert het vrouwelijke, het onbewuste en Yin.  Staat voor emoties en relationele aspecten.  

Er kunnen blokkades zijn in ons lichaam. Een blokkade voelt vaak warm aan. Is er weinig tot geen energie dan voelt dit juist koud, leeg of ‘winderig’.  Welke structuur heeft de voet: is deze elastisch (goed) of juist hard? Hoe is de kleur: rood (veel activiteit en warm), roze (goed) of wit (weinig activiteit, voelt vaak koud aan)? Daarnaast kun je zien hoe de bovenpool (opnemen van informatie), de middenpool (verwerken) en de hak (loslaten) zich tot elkaar verhouden. 
Er is dus heel veel te zien aan onze voeten en er zijn veel mogelijkheden massages om te kunnen aanbieden in het geval van een specifieke klacht.

reflexologie
bottom of page